ALACANTNEMOPORTADAPOSIDONIA

Benidorm convertirà la seua plaça de bous en biblioteca i centre cívic

Comparteix:

La plaça va deixar d’albergar esdeveniments per problemes estructurals fa dos anys

Des de fa més de dos anys, la plaça de bous de Benidorm ja no acull esdeveniments de cap mena. Els problemes estructurals que acumulava van obligar a tancar-la a calç i cant, excepte els locals que ocupen els conservatoris de música i dansa. L’Ajuntament va plantejar donar-li un nou ús i, després de reformar-lo i construir un edifici annex, la convertirà en una biblioteca central, sales d’estudi, un centre jove i un multicultural per a associacions. A més instal·larà un escenari en les graderies i un altre fix en l’espai. Tot això amb un projecte de 8,7 milions d’euros i que previsiblement estarà acabat en 2023.

Per a això, el govern local va incloure en el capítol d’inversions del pressupost de 2021 una part d’aqueixa quantia. En concret per a enguany hi ha consignats 2,5 milions d’euros; la resta es reparteix en 3,5 milions d’euros en 2022 i altres 2,5 milions en 2023. Tot per a poder dur a terme la reforma integral de la plaça de bous i construir aqueix nou immoble. Així, l’Ajuntament ja ha licitat la redacció del projecte per al qual, al costat de la direcció d’obra, destinarà prop de 500.000 euros. La consultora que guanye aquest concurs públic tindrà un termini de quatre mesos per a presentar tots dos projectes, per la qual cosa s’espera que l’Ajuntament puga disposar d’ells al començament de l’estiu.

Com es distribuiran aqueixos nous espais es definirà en aqueixa proposta arquitectònica i constructiva que s’elegisca finalment, segons va explicar l’alcalde Toni Pérez. Serà la que «ens dirà en quin dels dos edificis s’instal·laran tots els serveis previstos per l’Ajuntament, així com l’espai que ocuparà cadascun d’ells»; és a dir, quins espais de la plaça de bous es converteixen en algun dels nous usos i quins aniran a l’edifici annex que es construïsca. Entre ells, una biblioteca central amb múltiples espais, entre elles sales d’estudis i sala d’actes; centre jove i d’informació juvenil amb un gran «hall» d’exposicions, «sala Hotel» d’associacions, polivalents, d’assaig i de formació, i aula de cuina; i centre multicultural i multifuncional amb despatxos i magatzems per a entitats. A més, s’inclou la creació d’un escenari en les graderies de la plaça de bous i la instal·lació d’un escenari fix i equipament de so i il·luminació.

Connectivitat de barris

A més, segons el primer edil, el nou edifici resoldrà l’«accessibilitat i la connectivitat de dos barris eminentment residencials», Foietes-Colònia Madrid i Els Tolls. Així, es connectarà l’avinguda Alfonso Puchades i el carrer Àustria amb el Parc de l’Aigüera, salvant la diferència de cota que hi ha entre totes dues zones, que estaran «connectades a través del propi edifici». A més, el projecte inclou millorar i ampliar l’espai per als vianants de tot l’entorn de la plaça de bous.

L’alcalde va apuntar que «aquest gran projecte és la síntesi de l’aposta de Benidorm per la cultura, per l’associacionisme, per la participació, per la creativitat, per l’oci i el desenvolupament dels nostres joves, per la multiculturalitat, per la relació intergeneracional, per la formació i per la integració».

Cal recordar que aquest projecte està inclòs dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) per a la qual Benidorm ha obtingut 10 milions d’euros de fons europeus i que inclou altres actuacions com la construcció d’un alberg juvenil, zona d’acampada i centre d’interpretació al Parc de la Séquia Mare.

Reforma urgent en els conservatoris

La plaça de bous de Benidorm es va construir en 1962 i va ser símbol d’una època de desenvolupament de la ciutat. Situat on acaba el conegut parc de l’Aigüera, actualment està tancat i només funcionen els locals que ocupen els conservatoris de música i dansa a l’espera de traslladar-los al centre cultural. Fa més de dos anys, informes tècnics van recomanar no usar més la plaça de bous pels problemes estructurals i l’Ajuntament va invertir 52.000 euros a arreglar la zona on estan situats aqueixos conservatoris i garantir la seguretat.

Font i foto: información

País del Mar
Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.

    També et poden interessar

    Comentaris tancats

    Més en:ALACANT