Comparteix:
  • El ceramista Ángel Igual signa el guardó dels premis que entrega IVACE Internacional coincidint amb CEVISAMA
  • La peça “Uni-dues” és una al·legoria al treball en equip

La peça “Uni-dues” del ceramista castellonenc Ángel Igual ha sigut la triada enguany com a guardó dels premis IVACE Awards for Tile of Spain Promotion que tindrà lloc en el marc de la present edició 2020 de CEVISAMA.

Els majors importadors del país Francés (un total de 7 empreses distribuïdes en 5 categories) rebran aquest reconeixement durant la gala que se celebrarà a la ciutat de València avui 6 de febrer. Un reconeixement afavorit per segon any consecutiu per IVACE Internacional i l’objectiu del qual és premiar la labor dels majors importadors i distribuïdors internacionals de productes del taulell del País Valencià en els diferents mercats. L’any passat va ser els Estats Units i enguany serà el país gal.

La peça d’Ángel Igual és un conjunt de metàfores senyal d’identitat d’aquest creador, un dels noms propis de la ceràmica contemporània actual. Amb una carrera de més de 20 anys repleta d’èxits, més de mig centenar d’exposicions i projectes artístics, instal·lacions, premis i reconeixements i una àmplia labor docent, Ángel Igual pot presumir d’haver trobat el seu espai en el món de la plàstica. Atrevit, imaginatiu i molt compromés amb les causes socials del seu temps, aquest artista és un dels principals banderers de la ceràmica valenciana del canvi de segle.
Sobre l’obra l’artista explica que “representa als éssers humans i les seues relacions com els elements que conformen la societat”. Uni-dos és, fonamentalment, una “al·legoria visual al treball en equip, a la col·laboració i la cooperació, a trobar una relació perfecta, on tot encaixa, i dues són un”. afig. L’obra basada en l’espiral és “un símbol del perfeccionament i, com no pot ser d’una altra forma, dinàmica, que està en moviment, representada amb disposicions en tensió”, explica.
L’obra conté diferents textures i marques que al·ludeixen a les petjades que deixa cadascun. El gres està conformat a més de l’argila, per elements naturals com són l’encenall de taronger i elements industrials com a encenalls d’acer, metàfores de les persones i la indústria.
A més, Uni-dos és una escultura que es mostra en equilibri i alçada, donada que pretén mostrar el punt àlgid d’una relació. Finalment assenyalar que està decorada en groc que simbolitza la satisfacció, els moments alegres i és signe d’atenció i predisposició, elements bàsics per a mantindre qualsevol col·laboració viva i activa.

País del Mar
Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.