Comparteix:

HUELLAS: UNA CONVERSACIÓN SOBRE EL CLIMA
Una aproximació al canvi climàtic i les seues solucions

  • Dijous: 14 de novembre
  • Hora: 19:00 h

El canvi climàtic ha deixat de ser debat per a convertir-se en emergència. Totes les preocupacions que graviten entorn d’aquesta crisi es concentren en un interrogant: és sostenible per al planeta l’actual model de consum humà? La resposta, vénen advertint-nos científics des de tots els prismes possibles, és no.

Petjades és el fòrum creat per Rambleta i Caixa Popular per a abordar qüestions que dialoguen amb l’avenir de la humanitat, d’una manera divulgativa i rigorosa, endinsant-nos cap a la profunditat de la discussió. Amb un format dinàmic, el fòrum combinarà l’anàlisi i l’exposició de projectes.

Aquesta primera trobada abordarà el canvi climàtic i s’estructurarà en dues parts:

Primera part (19.30 h). Dues veus autoritzades per a realitzar una aproximació al canvi climàtic: José Antonio Sobrino és catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València, premi Jaume I de Protecció al Medi ambient en l’edició de 2019 i president de l‘Associació Espanyola de Teledetecció; Andreu Escrivà és doctor en Biodiversitat i autor d’Encara no és tard, un llibre clau per a entendre el repte que planteja la transformació del clima. Modera la conversa la periodista i ambientòloga Pilar Almenar.

Segona part (20.30 h). El projecte Azalea està compost per un equip d’alumnes de la Universitat Politècnica de València, constructors d’un nou model d’habitatge intel·ligent i sostenible basat en la barraca valenciana. El seu projecte ha sigut el primer premi en Arquitectura en la competició universitària Solar Decathlon Europe 2019. En Rambleta comptaran en què consisteix la seua casa i com ha sigut el procés de creació.

La primera petjada

Així comença Petjades, un nou espai d’anàlisi sobre el nostre futur, des d’una perspectiva multidisciplinària i partint des de València per a abordar paradigmes que afecten a tot el planeta. Quina ciutat i quin món estem deixant per als qui ens succeiran: aquesta serà la pregunta que ens guie. Al llarg de diverses trobades, comptarem amb un ampli espectre de veus, escoltant a les més experimentades i a les noves, combinant a més la reflexió i l’acció per a contribuir a millorar la nostra societat des d’una triple perspectiva: social, econòmica i ambiental.


Font i foto: Espai Rambleta

País del Mar
Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.