Comparteix:
  • 200 km de pista experimental per a augmentar la velocitat primer a 600 km / h i finalment a 1000 km / hora

Xina apunta novament a prendre la davantera en la nova carrera mundial per a fer que els trens bala viatgen encara més ràpid. En aprofitar el poder de la levitació magnètica, es creu que els trens podran accelerar des dels actuals 350 km / h en pistes convencionals fins entre 600 i 1.000 km / h.

Changjiang Daily, el portaveu oficial de Wuhan, capital de Hubei, va informar finalitats del mes passat que s’instal·larien pistes experimentals de levitació magnètica a la província central a principis del pròxim any. Va citar una enquesta clau realitzada per un institut de disseny de la Xina Railway Group Limited. Se li va encarregar realitzar un estudi de factibilitat per a una nova xarxa en expansió que s’estén des de Guangzhou a Pequín en la qual els trens podrien viatjar entre 600 km / h i 1,000 km / h, si es pot posar en pràctica el concepte de trens maglev que oscil·len dins d’un tub de buit .

La velocitat excepcionalment alta significa que una vegada en funcionament, un viatge de 2.200 km des de Wuhan a Guangzhou podria reduir-se a unes dues hores.

També es va informar que un prototip de tren maglev de 600 km / h estarà llest per a les proves en 2020. Hubei començarà a treballar en una secció de 200 km feta de tubs de buit per a dur a terme experiments per a verificar la superconducción d’alta temperatura i avantguarda teoria maglev i finalment espentar el límit de velocitat a 1,000km per hora.
El que està impulsant l’ambiciós nou projecte és l’últim document de política de Pequín sobre desenvolupaments de transport a nivell nacional promulgat el mes passat. Conté un capítol sobre el funcionament de noves línies maglev entre centres urbans clau per a complementar la xarxa existent de ferrocarrils d’alta velocitat.

Les rutes troncals d’alta velocitat de 350 km per hora entre Pequín i Shanghái i Pequín i Guangzhou han vist elevar-se les seues taxes mitjanes de càrrega i ocupació al 82% en la dècada des de la seua finalització. Els vagons de tren ja estan plens abans de les principals vacances i durant les temporades de viatge pique, i les restriccions de classificació i senyalització signifiquen que es poden agregar pocs trens addicionals per a alleujar la congestió.

Per tant, la Xina està considerant construir línies de levitació magnètica en les pròximes una o dues dècades en el ric delta del riu Yangtze i el delta del riu Perla, on s’espera que la demanda de viatges interurbans d’alta velocitat augmente encara més. Es creu que els viatgers de negocis poden optar per pujar-se a trens maglev en lloc d’avions si poden viatjar d’una ciutat important a una altra dins d’una hora.

A més, un enginyer del Xina Railway Group li va dir a Changjiang Daily que el Japó, Alemanya i els Estats Units també estaven competint contra la Xina, provant els seus respectius trens maglev ultraràpids basats ​​en diversos models de la tecnologia maglev superconductora.

Va dir que el lideratge de la Xina en ferrocarrils d’alta velocitat convencionals i material rodant no necessàriament li donaria a la nació un avantatge en el món competitiu dels «trens flotants», referint-se a la tecnologia maglev, que involucra dos jocs d’imants que es repel·leixen i alcen un tren fora de les seues vies.

En 2002, la Xina va rebre una transferència de tecnologia d’Alemanya per a una línia maglev de 30 km entre el centre de Xangai i l’aeroport de Pudong de la ciutat que permetria que els trens viatgen a 430 km / hora.


Font i foto: es.news  


País del Mar
Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.