Comparteix:

Mostra de València–Cinema del Mediterrani, que diumenge passat va tancar la 34 edició, ha registrat un total de 10.705 espectadors, 1.500 més que l’any passat. Un festival que va tornar en 2018 amb l’objectiu de recuperar el seu paper de referent per als amants del cinema a través d’una proposta audiovisual cuidada i dinàmica, que l’ha convertit en un espai de reflexió per a repensar el Mediterrani.

“S’han complit àmpliament les nostres expectatives i ja, en esta segona edició des del seu retorn, podem parlar de la plena consolidació de Mostra de València” apunta Gloria Tello, regidora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de València. Les xifres així ho demostren.

Una edició que va augmentar la seua oferta de pel·lícules, així com dels diferents espais en els quals s’ha desenvolupat el festival: els Cines Babel, la Filmoteca, la Fundació Bancaixa, la seu de l’SGAE, el Palau de Congressos i el Teatre Principal. Amb una Secció Oficial que va comptar amb 12 produccions inèdites procedents de països com ara França, Líbia, Egipte, Grècia, Turquia o Albània, i una Secció Informativa que va presentar 15 llargmetratges. També s’ha produït un increment en el nombre de convidats, ja que totes les pel·lícules de la Secció Competitiva, i moltes de la Informativa, han estat acompanyades pels seus responsables.

Esta aposta pel cinema mediterrani continua sent valenta i necessària. “Estem especialment satisfets de l’acollida que ha rebut la secció a competició, valorada de manera molt positiva per mitjans tant locals com nacionals i internacionals”, ha explicat el director de programació de Mostra de València, Eduardo Guillot. En la seua opinió, el públic ha respost a la proposta artística del festival, i ha destacat també “l’excel·lent resposta del públic a les produccions valencianes”.

D’altra banda, el festival ha fet un important pas en el desenvolupament de les seues activitats formatives. A la proposta de Mostra dels Instituts, en la qual han participat més de 1.300 alumnes500 més que en l’edició anterior-, cal sumar les tres masterclasses en col·laboració amb Fundació Bancaixa i el llibre i la jornada acadèmica al voltant de la figura de Guy Debord, realitzats amb la Universitat de València.

L’edició 2019 de la Mostra ha destacat també per la creixent presència del festival en mitjans internacionals, que han acollit amb especial interés el cicle ‘La revolució de la dona al cinema egipci’, que va comptar amb la presència a València de diverses directores i una taula redona al voltant de la figura de la dona al cinema àrab.


Font i Foto: Mostra de València


País del Mar
Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.