fbpx

“És el sistema patriarcal el que imposa un model antinatural de bellesa en el cos de la dona”

Comparteix:

‘Flesh out’ el primer llarg de ficció de la directora italiana Michela Occhipinti arriba a la Secció Oficial de Mostra de València

“És el sistema patriarcal el que imposa un model antinatural de bellesa en el cos de la dona”

Engreixar per a casar-se. En “Flesh Out” (Il corpo della sposa), la directora italiana Michela Occhipinti ens ofereix una curiosa mirada sobre aquest tema en contar la història de Verida, una xiqueta mauritana que se sotmet al ritual tradicional del “gavage” -règim alimentari hipertrofiado amb el qual les matriarcas de la família preparen a les xiquetes per a l’edat de casar-se-. Una cultura on el greix és bell.

A Mauritània, on el matrimoni concertat persisteix, es dóna un sistema que obliga les dones de la família a començar a guanyar una quantitat excessiva de pes des de l’adolescència. És un ritual, una rutina diària, en el qual les matriarcas majors de la família ajuden les filles a menjar amb l’objectiu de lluir més belles, sensuals i desitjables per als homes que visitaran periòdicament la llar per a triar a les seues futures esposes.

“Les formes excessivament abundants són la targeta de presentació per a ingressar en l’elit de la societat, és la seguretat d’una vida millor, alguna cosa per a exhibir amb orgull” ha apuntat la directora durant la presentació de la pel·lícula.

Durant els tres mesos que precedeixen a les noces, Verida lídia amb la seua pròpia lluita interior i les poques certeses de la seua vida canviaran per complet davant l’entrada en escena d’un home, Sidi, que la visita periòdicament amb la seua bàscula per a supervisar l’evolució el seu pes, però que a més està sincerament interessat a tindre una vertadera relació amb ella.

“Al final, continua sent el sistema patriarcal el que imposa un model antinatural de bellesa en el cos de la dona. Una es creu més lliure del que és” afirma Michela. L’obstinació de Verida per voler estar grossa no és molt diferent de l’obsessió per tindre una talla 36 en l’Instagram occidental.

L’estil quasi de documental de la directora està molt present; a vegades és difícil diferenciar entre la realitat i la ficció. El suplici que pateix Verida es recolza en la sòlida interpretació de l’actriu. Michela Occhipinti ha optat per un repartiment d’actors no professionals. El resultat és molt honest i realista.


Font i foto: La Mostra de València


Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.
Tancar
Tancar

Entrar

Tancar

Cistella (0)

Cart is empty Afegeix cultura a la teua cistella

Paisdelmar

Benvinguts

Moneda