Comparteix:

Des de fa uns mesos, el moviment #ZeroImpunity està agafant molta força. Aquest projecte francoluxemburgués “transmèdia i d’impacte social” que combina periodisme d’investigació i activisme, denúncia la impunitat dels autors d’abusos sexuals en els conflictes armats. Demà dimarts 29 d’octubre a les 22.30h arriba a la Secció Informativa de Mostra de València-Cinema del Mediterrani el documental Zero Impunity, dirigit per Nicolas Blies, Stéphane Hueber-Blies i Denis Lambert.

El documental, que alterna animació i imatge real, condensa en 90 minuts mesos d’investigació per part de dotze periodistes i reuneix testimoniatges de víctimes d’abús sexual. El punt de partida: la violació és una arma de guerra. En paraules del psicòleg Omar Guerrero, la seua força és “radioactiva”.

No estem davant un mal col·lateral, indissociable de qualsevol conflicte armat, sinó com un element integrant d’un sistema organitzat. L’animació en el documental dóna concreció a abusos que fins ara resultaven vagues, els testimoniatges orals es materialitzen en imatge convertint-se així en proves tangibles.

Violacions

El llargmetratge denuncia de les violacions comeses per soldats francesos a la República Centreafricana durant l’Operació Sangaris, els mètodes de tortura desenvolupats per l’administració Bush, les violacions de xiquets per les forces de Bashar El Assad, la violència sexual a Ucraïna comesa pels separatistes i les forces ucraïneses, però també ataca la postura de l’ONU sobre aquest tema i els fracassos de la Cort Penal Internacional que va esperar fins a 2016 per a castigar tals crims.

Els germans Nicolas Blies (1981) i Stéphane Hueber-Blies (1976) són autors i directors francesos. Escriuen, produeixen i dirigeixen les seues pel·lícules conjuntament. Zero Impunity (2018) és el seu primer llargmetratge. La seua intenció és desenvolupar pel·lícules d’impacte social que mesclen el món tradicional del cinema amb el dels nous mitjans. Els germans Blies exploren en els seus treballs temes com la violència sexual en temps de guerra, el feminicidi o l’exclusió.


Font i foto: La Mostra


País del Mar
Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.