fbpx

Mostra Viva analitzarà les migracions, l’exili i la joventut en el Mediterrani actual

Comparteix:

Una vintena de països estaran representats en les més de 60 activitats programades pel festival en les seues nou àrees

El certamen se celebrarà del 5 al 20 d’octubre en diverses seus de la ciutat de València i oferirà música, circ, dansa i debats entre altres activitats.

 

Sota el lema “El mes més mediterrani”, el certamen multidisciplinari posarà enguany el seu accent entorn de tres eixos: les migracions, l’exili i la joventut; les respectives realitats del qual marquen l’esdevenir de molts països de la conca mediterrània.

Així per exemple, l’Encontre d’Escriptors revisarà temes com l’exili i la migració a través d’esdeveniments i converses entre escriptors així com lectures poètiques. Per part seua, els debats centraran l’atenció en les dones creadores del Mediterrani i la realitat quotidiana que pateixen els joves en els seus respectius països a més dels reptes als quals s’enfronten molts d’ells afectats per conflictes bèl·lics. Així mateix, Mostra Viva exhibirà el treball de més de 16 dissenyadores al costat del procés de creació de Sandra Figuerola, autora del cartell d’enguany. La Casa d’Algèria a València albergarà l’exposició “Harraga, un retornat” de Foued Bouatba, artista resident a València que va creuar el Mediterrani en pastera. A això se li suma la programació de narració oral, que com cada any acostarà les tradicions culturals de diversos països a través de la seua oralitat.

Arts de Carrer

L’àrea de Arts al Carrer tornarà a prendre els Jardins del Palau durant els caps de setmana de celebració del festival i comptarà amb la participació d’una dotzena de companyies circenses i d’arts de carrer, entre les que es troba la nova companyia Nuc de Vila-real, (foto d’article) amb seu nou espectacle “AIGUA”. Per altra banda, la Trobada de Música del Mediterrani, que enguany tindrà lloc en el Teatre El Musical, comptarà amb les actuacions del Sufi Ansamble Mesudijja, grup de Derviches de Bòsnia i Hercegovina; el grup Dolça Mediterrània (creat ex profeso per a l’ocasió) que efectuarà un recorregut per la música actual de la conca mediterrània, la cantant de Sardenya Franca Masu i el Valencià Miquel Gil.

Aplec de Dansa

L’Aplec de Dansa oferirà a la Sala Off un ventall de diferents estils de dansa del Mediterrani en programes dobles així com dues actuacions en espais públics emblemàtics de la ciutat, a més, es durà a terme el primer certamen de dansa organitzat en col·laboració amb el Circuit Bucles. La Mostra Educativa, per part seua, possibilitarà als més joves acostar-se al món de la creació audiovisual en uns tallers que tindran lloc en el Centre del Carme. La videocreació dedicarà un monogràfic a l’artista Adriana Chave García-Rendón i projectarà una selecció de curts del Festival Internacional Dóna i Cinema.

Una de les novetats d’enguany serà la inclusió d’un cicle de gastronomia mediterrània a través de tallers de cuina, així com la presentació de la Guia gastronòmica de la València migrant. El Centre del Carme , Octubre CCC i La Nau seran també tres dels punts neuràlgics del festival.

Encara que Mostra Viva en si començarà el dia 5, com a preàmbul, els dies 2 i 4 d’octubre es projectaran dos documentals acompanyats de sengles debats. El primer, “Els xiquets de Ivry” sobre els exiliats espanyols que es van veure obligats a fugir a París sent encara menors, el segon estarà centrat en el circ social.

Durant la presentació del programa que va tindre lloc el matí del divendres 20 de setembre en el Centre del Carme, el President d’Honor de Mostra Viva Vicent Garcés ha destacat els conflictes actuals del Mediterrani que afecten de ple als joves que es veuen obligats a abandonar els seus països d’origen. Per la seua part, María Colomer, presidenta de l’organització ha volgut dedicar un temps als premis Pont del Mediterrani que de nou tornaran a entregar-se aquest 2019. Finalment, el Director Tècnic Vicent Gregori ha agraït la seua implicació a les institucions i col·laboradors que fan possible la celebració Mostra Visca del Mediterrani.

Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.
Close

Paisdelmar

Benvinguts

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

Paisdelmar

Benvinguts

Moneda