fbpx
Productes

FER UNA DONACIÓ A PAIS DEL MAR

Donatiu

Personal Info

Billing Details

Terms

Donation Total: 1,00€


Fb. In. Tw. Be.

Un documental mostrarà el secrets de la vil·la romana de Vinamargo (Castelló de La Plana)

La peça se sumarà al centre d’interpretació del jaciment, el qual disposarà també de fotos, il.lustracions i mostres de les restes d’entre els segles I i V

Un audiovisual acostarà els castellonencs i les castellonenques com era la vida a Vinamargo, el jaciment romà de la ciutat que va estar ocupat entre els segles I i V. El documental té com objectiu complementar els materials del centre d’interpretació per «fer de la visita una experiència que ens traslladarà a l’època romana i que ens permetrà conéixer a fons la vida a l’antiga vil·la», com ha confirmat la regidora de Cultura, Verónica Ruiz.

El realitzador al capdavant d’aquest projecte és el documentalista castellonenc José Huedo i la peça conté entrevistes als arqueòlegs responsables de l’excavació, Ximo Alfonso i Ana Miguélez, en què expliquen tots els secrets de l’antic poblat de Vinamargo. Gràcies al material trobat en el jaciment i a les investigacions dels experts, aquest treball revelarà dades desconegudes fins hui sobre la vida en la vila romana.

Amb una duració d’uns vuit minuts i mitjançat la combinació d’entrevistes i veu en off, el documental pretén ser «un rescurs fresc, amb una imatge actual, i facilitar la comprensió al visitant». La gravació de noves imatges i de la narració que l’equip de realització farà durant l’últim trimestre de l’any completarà la part didàctica d’aquest projecte audiovisual.

Cal recordar que la vil·la romana de Vinamargo està situada fora del nucli urbà de Castelló i té una extensió de més de 2.500 m2. Aquestes dimensions la converteixen en «el jaciment romà excavat més gran de les comarques de Castelló i que pagarà la pena conéixer de prop», en paraules de Ruiz.


Font i foto: Ajuntament de Castelló

Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.

You don't have permission to register

Si continues utilitzant aquest lloc aceptes l'ús de cookies. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca