fbpx

Mostra de València debat a Tunísia sobre la importància dels festivals de cinema especialitzats

Les noves formes de consum dels espectadors, les estratègies de comunicació, la necessitat de donar a conéixer el cinema d’autor fora dels circuits especialitzats, els canvis de paradigma en l’audiovisual, la igualtat de gènere… són alguns dels temes que han tractat representants internacionals en el festival de cinema del Mediterrani Manarat que es desenvolupa estos dies a Tunísia. “En la taula de treball es va afrontar la realitat dels festivals especialitzats i el seu futur en el canviant panorama actual”, explica Eduardo Guillot, director de programació de Mostra de València-Cinema del Mediterrani.

La Mostra, que celebrarà la seua 34a edició del 24 d’octubre al 3 de novembre, participa en esta jornada organitzada pel festival tunisià. La principal raó per a l’establiment d’esta sinergia, a més dels lligams geogràfics, culturals i històrics entre països i festivals, “és buscar espais comuns de cooperació que ajuden a fomentar el coneixement i la circulació d’obres cinematogràfiques d’especial interés”, apunta Guillot.

En esta jornada de treball organitzada pel festival Manarat han participat, juntament amb Mostra de València-Cinema del Mediterrani, els següents festivals: el de cinema africà de Luxor (Egipte), Cinéma du réel (França), Festival de Gouna (Egipte), Rencontres cinématographiques de Bejaia (Algèria), Palestine Cinema Days (Palestina), Festival de femmes de Florence (Itàlia), Festival Medfilms Rome (Itàlia) i Festival de Gabes (Tunísia), entre d’altres.

A més, es va posar en comú amb la resta de festivals la nova etapa de la Mostra, que busca a poc a poc recuperar el paper internacional que va jugar en els noranta. D’esta manera, Mostra de València-Cinema del Mediterrani continua ampliant la seua xarxa de treball amb certàmens i institucions del món del cinema rellevants tant a nivell nacional com internacional.

Si continues utilitzant aquest lloc aceptes l'ús de cookies. Més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar