fbpx

Pastís fi de poma

Ingredients:

1 làmina de pasta fullada
2 pomes de textura blana
Sucre blanc i bru
Mantega
Melmelada de poma (o albercoc)

Preparació: 

Comencem pelant, descoratjant i tallant les pomes en grillons fins. Els mantenim amb suc de llima per a evitar que s’oxiden. Després no cal esbandir-los perquè no agafen sabor.

Traiem la massa de pasta fullada de la nevera. Sobre el mateix paper en el qual ve embolicada, l’esclafem una mica amb un corró però no la punxem. Si és rectangular, agafem un plat o un altre motle gran circular i marquem la forma pressionant una mica sobre la massa. El que sobra del cercle, el fiquem cap a dins a manera de vora. Si la planxa de pasta fullada ja és redona, farem la vora també una mica cap a dintre.

Disposem els grillons de poma de manera circular i al nostre gust. És igual que se solapen una mica entre ells. Empolvorem generosament els dos sucres per damunt. Tallem trossets xicotets de mantega i els tirem per damunt de manera arbitrària.

Encenem i calfem el forn a 220 graus amb calor a dalt i a baix. Posem el pastís sobre la reixeta del forn en la posició més baixa i només amb calor a la part de baix durant 5 minuts. Passat aquest temps la pugem a la posició intermèdia i la tenim uns 20 minuts més. Vigileu les vores i si veieu que es dauren massa, baixeu la temperatura o apagueu el forn.

Vore també


Traiem i deixem que es refrede sobre una reixeta. Quedarà molt cruixent en refredar-se. Posem dues o tres cullerades soperes de melmelada en el microones durant un minut perquè s’ablanisca una mica i l’estenem amb una brotxa sobre tota la superfície. Això li donarà lluentor i sabor. Per a servir-la podem cobrir-la d’ametla laminada i empolvorar sucre de llustre per damunt.

Aguanta cruixent durant tot el dia. Temperada i amb una bola de gelat de vainilla teniu unes postres de convidats de deu.

Podeu llegir aquesta recepta en castellà al meu blog al següent enllaç: algo se cuece

Si continues utilitzant aquest lloc aceptes l'ús de cookies. Més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar