Comparteix:
El primer tren frigorífic que transportarà fruites i hortalisses fresques directament i per via fèrria entre Espanya i Holanda va fer dilluns el primer trajecte.
El CoolRail, que és com es diu, funcionarà tres vegades per setmana entre València i el port de Rotterdam, una connexió que suprimirà almenys 12.000 viatges de camions cada any, segons han confirmat aquest dimarts les companyies responsables del projecte.
Els productes frescos espanyols suposen un important flux comercial per a Holanda, però fins ara, productes com les taronges i els encisams es transportaven en camions refrigerats que requerien dos dies de viatge, amb els conseqüents efectes sobre la qualitat del producte.
Es preveu que la utilització d’aquest mitjà de transport ajude a reduir en un 70% les emissions de CO², encara que els costos del transport seran molt similars als del camió.

Font i foto: À Punt

País del Mar
Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.