“M’han reventat el membre” crònica de la presentació a Castelló del disc-poemari de “Las Hermanas del desorden” a Zona3

Vaig voler parlar amb elles en acabar l’actuació. Necessitava confirmar que aquestos personatges que m’havien acariciat durant una hora i poc, temptant el meu cul amb el seu assot cuadruperina, existien en
realitat. Havia vist actuar anteriorment a Mad Pirvan i a Belén Berlín a València, en Ca Revolta, un parell de primaveres arrere. Aquesta vegada em va enamorar bastant, però els meus defenses van aguantar. És només poesia -em vaig dir.
Aquesta vegada era a la sala Zona 3, en el centre de Castelló. Un lloc fosc on entre com Harry Haller en aquell teatre màgic únicament per a bojos, disposat a tot. Algunes persones sempre busquem alguna cosa que trenque els nostres escuts. but I’m mot t’he only one. En aquest lloc no saps mai el que t’espera i això ja és un bon principi. A la porta vaig trobar coneguts i vaig conéixer a gent interessant, com Adrián, responsable de Castellonfire. A mi m’havia avisat el bo de Marc Farran, que dirigeix la programació de Zona3, Toni “Peix” havia escoltat sobre elles en Radio3, Adrián havia escrit sobre elles, la resta, unes 20 persones, semblava haver arribat allí pel boca a orella.
Es van apagar les llums i van eixir a escena quatre xiques i un xic. Mad en el centre, amb l’actitud de frontwoman, Belén a la seua esquerra com una verge sobre un pedestal, a la dreta una xica queno havia vist mai anomenada Ale al costat d’un teclat, que em va semblar una versió sensual de l’oracle de Matrix, arribada directament des de Mexico. Darrere hi havia un xic assegut en un calaix flamenc i al seu costat una xica prima anomenada Laura amb un baix que semblava part d’ella.

Smells like teen spirit

Juraria que va començar Mad amb Hechizo,” aquest poema vampíric amb el qual t’avisen que baixes les teues defenses, perquè no et serviran de res. Amb el taló de Mad sobre el teu clatell et prepares per a gaudir sent el seu esclau. Mires de reüll a Belén, i escoltes la seua distància de porcellana quan recita “Qué bonito”.

Estava intranquil, la percussió em molestava, volia saber el que vindria i de sobte Ale es va posar
a cantar amb una veu tan dolça com el sucre de canya i suau com el fum d’un cigar dels quals saben a nata. Quan van cantar Smells like teen spirit” com si fóra un conjur en un akelarre se’ns van estarrufar els pèls a tots. Però quan es van apartar i Laura, des de darrere, amb el seu baix es va convertir en frontwoman, quan la seua veu greu va trencar les nostres idees preconcebudes feia poc que la meua inquietud s’havia tornat excitació. Quan Laura va recitar Nocturno” vaig pensar que m’havia reventat alguna cosa dins, em vaig descordar els pantalons, em vaig palpar el pit, em vaig ajustar la cadira… potser havia sigut el cervell, però el sentia més a baix. Laura va tornar cap endarrere i es va quedar acariciant el seu baix elèctric amb un arc de violoncel, però ja era tard, ja no vaig poder deixar d’examinar-la, d’intentar comprendre-la, vaig voler que fóra esclava del món i que no deixara d’explicar el que sentia, o que tornàrem tots a l’era dels 7 amants que Laura ens va fer recorder amb Mi herida reina”.

Una sort que tinguem Zona3 a Castelló

Va acabar i vaig parlar amb elles i van resultar ser persones molt guapes, i el xic que semblava el seu esclau percussionista al qual anomenaven el becari va resultar ser el simpàtic Víctor. Van anar-se’n com un llamp perquè hui actuen a Madrid, en el Teatro del Barrio. Una sort que tinguem Zona3 a Castelló, i que Marc ho porte així de bé. Pense que això potser es converteix en una llegenda, com la de Green Day a Vila-real.
Encara ressona al meu cap La Llorona que va cantar Ale amb malaltissa tendresa i els moments d’humor i sàtira que ens van regalar, mentre reflexione. Em pregunte si a elles podrien aplicar les estratègies de negoci de C Tangana i colar la poesia en festivals de música pop i en la ràdio mainstream.

Text: Fili

Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.

Post a Comment

No tens permís per a registrar-te
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Si continues utilitzant aquest lloc aceptes l'ús de cookies. Més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar