fbpx

L’objectiu d’Escala a Castelló és superar els 75.000 visitants de l’any passat

Comparteix:

El port de Castelló està ja llest per a acollir la II edició d’Escala a Castelló, que se celebra del 25 al 29 d’abril en el port de Castelló. Un esdeveniment impulsat per l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i l’Autoritat Portuària de Castelló, i que l’any passat ja va congregar a 75.000 persones.

El president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha posat en valor aquest “esdeveniment innovador i únic”. “El port no solament té l’haver de col·laborar sinó l’obligació de participar en un festival de tradicions marineres, que és una aposta pel turisme i per diversificar l’economia castellonenca”, ha manifestat. “Amb aquesta iniciativa PortCastelló s’obri a la ciutat”.

Escala a Castelló començarà demà a les 17.00 hores amb l’obertura del mercat mariner i una gran desfilada inaugural. Si les condicions meteorològiques ho permeten, està prevista l’arribada dels primers vaixells històrics. Entre ells, el Santa María Manuela, un bacallaner portugués de 64 metres d’eslora que vindrà des de Lisboa expressament per a participar en l’esdeveniment.

El Galeón Andalusia, de 46 metres d’eslora, torna a repetir després de l’èxit collit l’any passat. Repetirà el Santa Eulalia i per primera vegada, l’Armada Espanyola amb un patruller d’altura (transoceànic), el Tarifa, de quasi 70 metres d’eslora, la qual cosa li permet tindre en la seua coberta fins a una pista per a helicòpters.

Una novetat de la present edició és l’exhibició de les justes nàutiques, que es realitzen a bord de dues barques impulsades per remers i en les proes de les quals se situen els ‘cavallers’, amb les seues llances i que tenen com a objectiu tirar a l’aigua al seu adversari. Tot un espectacle que ve de la mà de Sète, i que els assistents podran contemplar el dissabte 27 d’abril, a la vesprada nit, o el diumenge 28 al matí.

En el seu afany per superar la primera convocatòria es comptarà amb globus captius per a donar espectacularitat a l’esdeveniment, així com un espectacle pirotècnic, amb la finalitat d’oferir més atractius per als milers d’assistents, i el clar objectiu de superar els 75.000 que es van comptabilitzar l’any passat.

Els assistents podran visitar també un vaixell de pesca d’arrossegament, per a conéixer de primera mà com es duu a terme aquesta modalitat tradicional; també passejar per una embarcació de salvament marítim, un patruller de la Guàrdia Civil i veles llatines.

Els organitzadors han destacat el treball del Club Nàutic de Castelló, ja que tornarà a organitzar baptismes del mar, gimcanes, tallers infantils i exhibicions aquàtiques. La programació ha tingut molt en compte als més xicotets, que podran gaudir en el “Racó Infantil” de teatre de marionetes, concursos interactius, taller de manualitats,i nusos, campaments, malabars.

A més, l’Ajuntament de Castelló ha intensificat la freqüència del TRAM per a facilitar el transport públic fins al port de Castelló.

Per a aquest II Escala a Castelló l’Autoritat Portuària ha organitzat l’exposició “Pla a Pla. 150 anys del port de Castelló” en l’edifici Moruno, que inclou maquetes de vaixell a escala.

Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Tancar

Paisdelmar

Benvinguts

Tancar

Entrar

Tancar

Cistella (0)

Cart is empty Afegeix cultura a la teua cistella

Paisdelmar

Benvinguts

Moneda