“La Comunitat” contra la violència de gènere va passar pel forn de cocció

Els ceramistes Ángel Igual i Antonio Pérez Requena dirigeixen la cocció del mural contra la violència de gènere a Vila-real El forn de cocció porta nom de dona, Carmen. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona a Vila-real els ceramistes Ángel Igual i Antonio Pérez Requena, impulsors del mural contra la violència de gènere, al costat de Jaime Romero han treballat en la cocció de les peces que de forma col·lectiva van crear veïns i veïnes. “La Comunitat” és el títol del mural que es va realitzar durant els dies 1, 2 i 3 de febrer i que ara pren forma gràcies a la calor abrasadora d’un forn que porta, a més, nom de dona. El forn es diu Carmen en honor a la famosa òpera dramàtica de Georges Bizet i està emplaçat en l’avinguda Europa 36, antiga Escola Taller de Vila-real i, actualment, seu de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Segons compten els ceramistes que han ideat aquest projecte artístic el forn en el qual han treballat és “un forn tipus smokeless que significa sense fum i que va ser construït pel seu propi inventor, el prestigiós constructor de forns japonés Masakazu Kusakabe. Per a la seua construcció també es va comptar amb l’ajuda de ceramistes arribats de diferents punts de la geografia espanyola”. Aquest forn va ser fruit d’un projecte organitzat i realitzat per la Càtedra d’Innovació ceràmica ciutat de Vila-real en col·laboració amb l’ajuntament de Vila-real i el ceramista Ángel Igual. Així, el “Sasukenei Carmen” ha sigut l’encarregat de portar les peces del mural col·lectiu contra la violència de gènere fins als 1300 °C. Tal com expliquen els autors Ángel Igual i Antonio Pérez Requena, “el forn acaba per vincular el mural encara més si cap amb la ciutat, atés que aquest impregna el mural amb les cendres de la llenya de taronger creant un esmalt d’aquestes cendres, conjuminant així la ceràmica, la citricultura i la igualtat com a símbols identitaris de la ciutat de Vila-real”. A més, el projecte de la Comunitat ha comptat en aquesta ocasió amb la col·laboració de grans ceramistes dins de la cocció de ceràmica a llenya com són Jaime Romero, Rafa Galindo, Carmela Tello, Ana Cabedo, José Manuel Simón. Un grup d’experts que han acabat de donar forma a un mural que en breu es donarà a conéixer a tota la ciutadania.

Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.

Post a Comment

No tens permís per a registrar-te
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Si continues utilitzant aquest lloc aceptes l'ús de cookies. Més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar