La lectura en valencià augmenta un 9%

Els valencians i les valencianes llegim ara més que mai, i la lectura en valencià també és a hores d’ara més alta que mai. És la part més positiva del baròmetre d’hàbits de lectura i compra de llibres, que s’ha presentat aquest dilluns a la Universitat de València. L’enquesta confirma, a més, que els lectors valencians ja lligen tant en paper com en format digital.
Quasi un 96% de la població del País Valencià declara haver llegit llibres, revistes o articles d’internet durant l’últim trimestre. La xifra suposa un augment del voltant del quatre per cent sobre l’any anterior, i és la més alta de les registrades mai. A més, confirma un canvi de tendència: estem una miqueta per damunt de la mitjana espanyola, quan fins al 2011 estàvem per davall.
També llegim més en valencià que abans. Més del 44% de la població llig en valencià ocasionalment, encara que només el 3% llig només en aquesta llengua. La xifra suposa una pujada del voltant del 9%. Segons l’informe sobre hàbits de lectura, elaborat per la Fundació Full, lligen una miqueta més les dones que els homes, més els joves que els majors. També hi ha una relació directa entre tindre més nivell d’estudis i llegir més, tant en castellà com en valencià.
El suport digital continua guanyant lectors i lectores. Tot i això, la gran majoria de persones no abandona el paper quan comença a llegir en format digital.
Font i foto: A Punt

Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.

Post a Comment

No tens permís per a registrar-te
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Si continues utilitzant aquest lloc aceptes l'ús de cookies. Més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar