Comparteix:

L’associació Maestrat Viu publica la revista Empelt, dedicada a les lletres i les arts del Maestrat. La revista va eixir al mercat en paper durant el segon semestre de 2018 i el passat divendres 7 de desembre es presentà en societat al centre cultural Pere Labèrnia de Traiguera.

L’acte de presentació va ser organitzat pel Centre Cultural Traiguerí i Maestrat Viu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Traiguera, i compta amb la participació de Montserrat Vericat, Josep Meseguer-Carbó i Vicent Sanz. Montserrat Vericat ho fa en qualitat d’integrant de l’entitat cultural traiguerina i articulista del primer número d’Empelt, amb el títol “L’obra literària d’Armando Vericat Climent”. Meseguer-Carbó hi publica el seu estudi “La literatura popular catalana del Maestrat: dels materials folklòrics publicats a la investigació etnopoètica”. Finalment, Vicent Sanz hi intervindrà com a director de la publicació.

Empelt recull les aportacions a la trobada literària del Maestrat de 2017, una iniciativa de Maestrat Viu que té lloc anualment dins dels actes de l’Estiu Literari al Maestrat, que l’entitat organitza justament des de 2017, amb un notable èxit de públic. Amb un format actual, Empelt apareix com un projecte nascut de l’activisme cultural amb vocació de projectar la cultura del territori del Maestrat en l’àmbit dels estudis acadèmics, dins el corrent dels estudis locals o comarcals, amb l’objectiu d’esdevenir una publicació científica, centrada en la literatura en llengua catalana i oberta a les lletres i les humanitats.

La publicació ha comptat amb el suport econòmic de l’Institut Ramon Muntaner, Fundació Privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana, i de la Fundació Càtedra Soler i Godes i ha estat produïda per Onada Edicions, de Benicarló. Està oberta a les aportacions dels estudiosos de la cultura del Maestrat i compta amb un comitè de redacció i un comitè científic.


Font i foto: Maestrat Viu

País del Mar
Som un Grup Editorial valencià establert a Vila-real des de desembre de 2018 i amb el propòsit de difondre continguts e informació actual.

Leave a Reply

  • (not be published)