fbpx

Coca de carabassa

Comparteix:

Ingredients:

3 ous L
300 g de sucre blanc
165 ml d’oli de girasol
300 g de farina
1 sobre de llevat Royal
250 g de carabassa cuita
Canyella
Pebre mòlt
Gingebre
Sucre

Preparació:

Comencem tallant en rodanxes la carabassa. Llevem les pipes, pelem les rodanxes i les tallem en daus. Fiquem en un recipient apte per a microones i empolsem sobre la carabassa un polsim de canyella mòlta, pebre mòlt, una culleradeta de sucre i uns trossets d’arrel de gingebre. La cuinem en el microones a màxima potència i durant 5-6 minuts o fins que veiem que està cuita. Aixafem amb una forqueta la carabassa i barregem amb les espècies. Reservem.

En un bol gran tirem els ous i el sucre. Batem a mà fins a blanquejar. Afegim l’oli a manera de fil fi mentre seguim removent.
En un bol barregem la farina amb el llevat i la incorporem tamisada a la mescla anterior mentre seguim removent.

Afegim la carabassa que ja haurà perdut temperatura i la barregem a mà.
Tapem el bol i deixem refredar la massa en la nevera. Quantes més hores millor, fins i tot d’un dia per a un altre.

En ser una massa densa, requereix d’una baixa temperatura del forn i un temps de cocció més llarg. Açò dependrà també de cada electrodomèstic. Jo la vaig tenir a 160º durant 75 minuts i en la posició més baixa del forn.

La traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

Notes:

És un bescuit molt esponjós. Li podem afegir a la massa diferents ingredients com per exemple nous, trocets de xocolata, llavors de sèsam, rosella, panses…

La podem adornar amb sucre de llustre o xocolata fosa.

Podeu vore aquesta recepta en castellà al meu blog al següent enllaç: algo se cuece

Laura és llicenciada en Econòmiques però ni el seu treball ni el seu principal hobby tenen res a veure amb els seus estudis. Diu que cuina perquè li agrada menjar bé. D'aquesta afició va sorgir fa uns anys el seu blog: Algo se cuece. Ella ho considera una llibreta d'espiral, on deixa escrites, com un record agradable, les receptes que agraden a casa i que val la pena repetir. Totes les receptes les marida amb una cançó. D'ací el subtítol del blog: Gastroterapia musical. Com a bona mediterrània que és, hi ha alguna cosa que li apassiona més que cuinar: les jornades a la platja. Més informació al seu blog: https://algo-se-cuece.blogspot.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Tancar
Tancar

Entrar

Tancar

Cistella (0)

Cart is empty Afegeix cultura a la teua cistella

Paisdelmar

Benvinguts

Moneda